GYERMEKKERÉKPÁR 6-10 ÉVES KORIG

Most a 20" kerékpárokat fogom bemutatni. 6-10 éves gyermekeknek ajánlott, de figyelembe kell venni a testmagasságot - 115-130cm  - és a gyermek lába hosszát  - 55-63 cm.
Ez a bicikli lehet

  • egy sebességes
  • agyváltós vagy
  • külső váltós.


Az egysebességes bicikli

Nincs váltó, kontrafékes (a pedál hátratekerésével fékez). Előnye, hogy olcsóbb mint a váltós változat, tulajdonképpen nincs mi elromoljon rajta. Szerintem legalább 3 sebesség kell egy jó biciklire, mert még ha sík terepen lakunk is, kisebb-nagyobb "szembeszél" esetén a gyerkőc vissza tud kapcsolni és nem kell megszakadnia.

Az agyváltós bringa

Az agyváltóról azt kell tudni, hogy a sebességváltás a hátsó kerékagyon belül történik. Általában 3 sebességes.
Amiért sokan (a szülők) szeretik, hogy nem kell feladni a sebességváltóért a kontraféket. Így a gyermek ugyanúgy fékez mint a kisebb biciklijével.


A külső váltós kerékpár

Ez az első méret, amin van sebességváltó (általában csak hátul és 6 sebességes) és már elég nagyok is a gyermekek ahhoz, hogy használják. Van olyan szülő fél a gyermekét ilyen biciklire ültetni, nincs kontrafék meg úgysem tudna váltani...
Véleményem szerint a gyerekek nagyon hamar ráéreznek és megtanulják  a "váltós" bicikli kezelését. Nem kell tartanunk attól, hogy ez nem fog menni... Sokszor mi szülők  nagyobb problémának látjuk, mint a csemetéink. Ők ezt akkor tanulják meg, amikor találkoznak vele (amikor ilyen bringát veszünk nekik). az átállás  6-7 éves korban pont olyan egyszerűen megy mint az eggyel nagyobb biciklin 10 évesen.

Amit a gyermeknek meg kell tanulnia:

  • mindkét fékkart használni kell és egyszerre(!) , és
  • a váltó használatát.

És a váltót használni kell!!! Nem az a jó megoldás, ha beállítjuk egy kényelmes fokozatra és ....jó lesz az úgy.
A váltásnál alapszabály, hogy csak egyesével szabad "kattintgatni" és közben tekerni kell. Majd amikor átváltott jöhet a következő fokozat....ha így használja, akkor nem lesz gond a váltóval.

A képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr515521944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása