A háromkerekű kerékpár

 2013.09.09. 11:26

Aki nem tud vagy nem szeret (2 keréken) biciklizni, mert bizonytalan vagy "szédülős", esetleg valamilyen egészségügyi probléma miatt nehézkes a fel és leszállás, annak sem kell lemondania a kerekezés élményéről. Nekik ajánlott a háromkerekű kerékpár, avagy a tricikli.

A használatát tekintve, a 3 kerekű "vezetését" is meg kell tanulni. Téves gondolat, hogy aki biciklizni tud, az a triciklivel is tud menni. Amíg a kétkerekűt a kormány mellett a saját egyensúlyunkkal is irányítjuk, addig a triciklinél  az irányváltás kizárólag a kormány fordításával lehetséges.
Az út egyenetlenségei miatti dőléskor, nem szabad  a kormányt elrántani, csak aprókat kell korrigálni.  Teljesen más a "vezetési élmény", mint a hagyományos biciklizéskor. Vásárlás előtt, ha van rá lehetőség, javaslom kipróbálni pl. egy ismerősét.

3 sebességes agyváltós és elektromos (pedálérzékelős) változatban is megtalálható.

A két hátsó kerék közötti hatalmas kosár nagyobb bevásárláshoz is alkalmas közlekedési eszközzé teszi.

És egy jó hír a kisgyermekes anyukáknak: a gyerekülés is felrakható rá!

Egy gyártással foglalkozó cég honlapján találtam egy nagyon jó kis vásárlás előtti összefoglalót a háromkerekű kerékpárokról.

A kép forrása: Pinterest

Köszönöm!

Címkék: egészség kerékpár bringa bicikli háromkerekű

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr935502987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása