A biciklizni tanítás nem kis feladat a szülőknek. Loholás a seprűnyelet fogva... Már majdnem sikerült, aztán mégsem.... A futóbicikli használatával, a gyermek rá van kényszerítve, hogy egyensúlyozzon, mert úgy lényegesen könnyebben és gyorsabban halad. Mi szülők észre fogjuk venni, ha eljött az ideje a hagyományos kerékpárvásárlásnak. De mit tehetünk akkor, ha a gyermek már túl nagy a futóbiciklihez és szeretnénk  megtanítani biciklizni?

Biciklizni tanuláshoz mindig eggyel kisebb kerékpárt válasszunk, mint amit a gyermek testmagassága egyébként megkívánna. A nyerget teljesen le kell engedni, hogy a gyermeknek biciklin ülve mindkét talpa leérjen a földre. (Ügyes kezű apukák a pedált is leszerelhetik, hogy ne zavarjon).

  1. Keress egy sekély lejtőt, ez lehet akár a kapubejáró is, vagy egy egészen sekély árok. A füves területen az esetleges esések nem okoznak sérülést, de a betonon vagy kavicson használjatok térd és könyökvédőt.

  2. A lejtő tetejéről engedd legurulni., Nem baj ha eleinte leteszi a lábát, gurulás közben. Amint érzi az egyensúlyát már nem fogja... Nem kell futnod mellette! Engedd, hogy egyedül csinálja. Elesni nem tud, mert mindkét lába leér.

  3. Ha már legurul a lejtőn anélkül, hogy letenné a lábát,  akkor lehet próbálkozni a pedállal sík terepen.  Állítsd a pedált "2 óra" állásba, így meglesz a lendület az elinduláshoz.

A kormány: Kevés szó esik róla, de a relatíve széles kormánnyal biztosabban tudják irányítani a biciklit.

Az esésről:
Egyszer mindenki elesik biciklivel. Minél kisebb korban és minél kisebb biciklivel történik, annál kisebb a mértéke. A sisak, a térd és könyökvédő abban is segít, hogy ne vegye el a kedvét a további próbálkozástól.

A kép forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr245505340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása