Kerékpár méretek

 2013.08.12. 17:04

Már megtaláltuk a számunkra (a használat szempontjából) legmegfelelőbb kerékpárt, jöhet a következő kérdés: mekkora a nekem való méret. A megfelelő méretválasztás nagyon fontos a bicikli kiválasztásánál!

A bicikli méretét (a vázméretet) a hajtókar tengelyének (a pedál tengelye) középpontja és a nyereg alatti cső végének távolsága adja. Ez cm-ben vagy collban megadott érték. 1 coll=2,54cm

A saját méretünkből többféle módszerrel is kiszámolható. Itt most csak egyet írok le, otthon könnyedén elvégezhető: 

1.  Mezítláb, fal mellé állva mérd le a lágyék legalacsonyabb pontja és a talaj közötti távolságot. Ez az ún.            átlépési magasság. (Esetleg egy láb közé szorított, ágyékig felhúzott könyv segíthet a pontos mérésben.)

2.  A kapott értéket szorozd meg

  • Túrakerékpár esetén 0,63
  • Mountain Bike esetén 0,57 -tel.

3. Majd az eredményt osszuk el 2,54-gyel. A kapott érték az ideális vázméret cm-ben.

Persze, ez egy általános meghatározás, érdemes összevetni az adott bringa gyártója által meghatározott mérettáblázattal. Ha mindkettővel stimmel, akkor biztosan nagy örömmel fogunk nyeregbe pattanni.
A mérettáblázatokban nemek szerint és/vagy kerékpár típusonként vannak megadva a válaszható vázméretek.

Például:

mérettáblázat 1

mérettáblázat 2

Különösen akkor van jelentősége, ha nem áll módunkban személyesen kipróbálni a biciklit, mondjuk, mert webshopból rendeljük vagy gyermekünknek szeretnénk meglepetést okozni egy új járgánnyal.

Címkék: nők bicikli túrakerékpár vázméret

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr545457749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása