Hol vásároljak kerékpárt?

 2013.08.16. 21:12

Ha  megvan az elképzelés az áhított kétkerekűről és már a nekünk való mérettel is tisztában vagyunk indulhatunk feltérképezni a kínálatot. De hol is kezdjem?

Cipőt a cipőboltból! tartja a közmondás. Csak szaküzletben. Ez lehet helyi üzlet vagy webshop....

A helyi kereskedés előnye, hogy ki tudom próbálni a kiválasztott kerékpárt. Az eladó készségesen segít az apróbb beállításoknál (nyereg, kormány) Tiszta ügy, hazatekerünk.

Hátránya, akkor van, ha nem igazán frekventált helyen lakom és menni, utazni kell (nem keveset) azért, hogy feltérképezzem a kínálatot. Mert ugye nem a pénz elköltése a lényeg, hanem hogy a lehető legjobb minőséget kapjam meg a rászánt összegért.

Ezért keresgélek és rendelek  az interneten. Széles a választék, otthonról kényelmesen, ülve nézem végig a kínálatot. (Segítséget nyújt az eligazodásban, ha elolvasod a korábbi cikkeimet a biciklitípusokról és méretekről) 

Nagyon sok rémhír kering az internetes vásárlásokról, csalások, becsapott emberek....  Igen ilyen is van, és mivel a rossz hír gyorsabban terjed, akinek nincs tapasztalata, az ilyen esetektől aztán elretten és nem mer próbálkozni.

A JÓ HÍR viszont az, hogy nagyon sok korrekt, megbízható ember / vállalkozás / webshop  van az interneten!!!

Csak ugye, ha minden rendben van, azt nem fújja fel senki. Pedig ezt is reklámozni kellene!!! Illetve a pozitív visszajelzéseknek nagyobb hangsúlyt kellene adni a vásárlók részéről.

Igen, meg kell nézni hogy kitől vásárolunk. És a  vásárlás menetével is tisztában kell lennünk. (ezek lehetőségeivel még külön foglalkozom)
Egyébként a  visszaélések nagy része az apróhirdetéseken keresztül történik. Egy kerékpárt és alkatrészeket árusító webshop viszont egy virtuális szaküzlet. A webshopoknak az az érdeke, hogy a vásárló elégedett legyen a megkapott termékkel és visszatérjen. A szállítás új kerékpár vásárlása esetén számos webshopban ingyenes. Ráadásul, nagyon sok akció, kedvezmény van az online vásárlásokra vagy a kifutó termékekre.

Az végső (pl nyereg magasság) beállításokat viszont ügyes férjeinknek vagy esetleg nekünk kell elvégezni. Mondjuk ez sem nagy ördöngösség...

Hogy melyik a jobb vásárlási mód? Nem tisztem eldönteni, de minden bizonnyal az internet adta lehetőségekkel a legeldugottabb kis településen is kinyílt a világ. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr205430211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása