A biciklizés jótékony hatásai

 2013.07.20. 06:59

Szeretnél mozogni, de úgy érzed nem vagy sportos alkat? Nem szeretsz vagy nem akarsz esetleg nincs időd, lehetőséged edzőterembe járni? Itt a kézenfekvő megoldás.

Bárki, bárhol, bármikor, bárkivel....tekerj!!! 

A mozgás erősségét magad szabályozhatod, attól függően, hogy mi a cél. Csak egy kis mozgás vagy formálni szeretnéd magad... Rövid távon is lehet úgy tekerni, hogy érezd az izmaidat - hogy vannak! Én például  a gyermekemmel az óvodába menet szoktam "játszani", hogy egy egy útszakaszt "fenékből" vagy  "combból" tekerek és ez mások számára észrevehetetlen.

Lehet biciklizni dinamikus vagy kényelmes tempóban. Napi szinten vagy csak hétvégenként..ID-100108617.jpg..
Egy biztos:
Nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Javítja a keringést, megmozgatja az izmokat. Segít a stressz levezetésében. A rendszeres kerekezés javítja az állóképességet...És még 8 érv mellette...

A rendszerességgel általában az a baj, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy és ilyen meg olyan okokkal magyarázzuk, hogy most miért nem... Ha rendszeresen szeretnél tekerni, akkor kösd össze egy vagy több olyan tevékenységgel, amit rendszeresen csinálsz. Tehát ne halogass!!

Néhány ötlet: 
-vidd a gyermeked biciklivel az oviba. Amíg egy biciklin ültök, a te szervezeted éget több kalóriát! És ez előny! 
-vagy menj  biciklivel a manikűröshöz vagy  kozmetikába.
-gyerekekkel fagyizni, (nem a legközelebbi fagyizóba :) ).

Hétvégén pedig mozdítsd ki a családod!!

Ha kérdésed van, írj bátran!

Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr755406869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.07.20. 19:38:45

Total igaz! Aki mozogni akar, annak kezenfekvo es jo megoldas. Aki meg nem, az mindig talal kifogast, hogy nem er ra, meg egyebek.

Csak egyszer kell kiprobalni, akar kolcsonbringaval es bele lehet szeretni!

(gyerekkoromban sokat bringaztam, aztan a gyermekeimbe sikerult beleoltanom a tekeres elvezetet, most, 57 evesen napi 20-30 km-t hajtok, csak ugy elvezetbol...)
süti beállítások módosítása