KERÉKPÁR 8-12 ÉVES GYERMEKNEK

 

Elérkeztünk a 24"-es kerékméretű biciklihez. Ez az utolsó gyermekméret. (Ezt követően a kerékpárválasztáskor a vázméret lesz a mérvadó) Ez a típus 125-150 cm-es testmagasság és 60-72cm-es lábhossz esetén ajánlott méret.

A sebességváltót tekintve lehet:

-Egysebességes (váltó nélküli)
Azért egy rövidebb biciklitúrához és a napi használatban sem árt, ha van néhány sebességfokozat. Amúgy ez a típus nyilván árban kedvezőbb, de nem sokkal. Egy jó minőségű egysebességes ebben a kategóriában 36-37.000,- , a váltóval felszerelt típusok pedig 39- 40.000,-nél kezdődnek.

 


-ún. külső váltós:
Ez lehet csak hátul váltós (6 sebességes) vagy
elöl - hátul váltós (általában 3x6 sebességes).

 

 

-agyváltós

Ugyanúgy néz ki mint az egysebességes. A kerékagyban zajlik a váltás, a kormányon egy váltókarral lehet a kívánt fokozatot beállítani. Álló helyzetben (indulás előtt is) lehet váltani. Amikor valamilyen ok folytán hirtelen kell megállni és nincs idő visszakapcsolni akkor nem kell a nehezebb fokozaton indulni, mint a külső váltósnál. Persze itt kevesebb fokozat van 3, 5, vagy 7.

A váz típusát tekintve lehet

hajtott vázas

 


egyenes vázas


elöl teleszkópos

 

összteleszkópos

 

Köszönöm!

Címkék: vásárlás választás egészség gyermek kerékpár bringa bicikli

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr935530927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása