A túrakerékpár, trekking

 2013.07.18. 22:52

Ha egy olyan biciklit keresel, ami a napi használatban is megállja a helyét és hosszabb, rövidebb túrákra is alkalmas legyen, akkor a trekking, (magyarul túrakerékpár) a neked való. Nekem is ez a kedvencem.... én is ilyet használok. 

Ez a típus úgy van kialakítva, hogy kényelmes legyen aszfaltra, földútra vagy erdei ösvényre egyaránt. Egy családi biciklitúrára leginkább ezt ajánlanám. Elég masszív, a 21 fokozat közül biztosan megtalálod a legideálisabbat. Jöhet emelkedő, fújhat szembe szél...

A típus jellemzői:
28" kerékméret,
általában 21 sebességes,
teljesen felszerelt: sárvédő, csomagtartó, lámpák.

Extrák:
Első teleszkóp - terepen jó szolgálatot tehet, de aszfalton elvesz a lendületből.
Duplafalú felni. annyit jelent, hogy megerősített felni, strapabíróbb, nehezen deformálódik (köznyelven nehezebben lesz benne 8-as) ha pl. egy gödröt nem tudsz kikerülni, vagy az "elsőkerekes" biciklitárolóban valaki megdönti.
Szerintem a magyar utakhoz elengedhetetlen, néhol az is terepnek számít.


A teljesen lecsupaszított változatot (nincs sárvédő, csomagtartó..) Trekking Cross néven forgalmazzák. Ezt a típust akkor ajánlanám, ha  csak túrázni szeretnél és számít a sebesség, így felesleges súlyt nem szeretnél magaddal cipelni.

Ha kérdésed van, tedd fel bátran!!!

Címkék: trekking túrabicikli túrakerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr175406278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása