Mountain Bike, MTB, ATB

 2013.07.22. 09:24

A Mountain Bike, röviden MTB a '90-es években lett nagyon népszerű, és az is maradt a mai napig. A felnőtt méret 26"-os kerékméretű, de ennek a típusnak vannak gyermekméretű változatai 20" és 24"-es kerékmérettel.

A mai kerékpárpiacon megtalálható a sima, első teleszkópos és összteleszkópos MTB, valamint  városi közlekedésre alkalmas kivitelben: Citybike vagy ATB (All Terrain Bike= Minden terepre) néven.

A teleszkóp a terep egyenetlenségeinek csillapítására szolgál, viszont az aszfalton némelyest elnyel a lendületből.  Tehát nem mindig előny. Ezért érdemes megfontolni, hogy feltétlen szükségünk van-e rá.

A City bike vagy ATB sárvédővel, csomagtartóval és dinamós lámpával van felszerelve.

Míg a terepre szánt bicikli gumija durva mintás, a városi verzió gumija lágy mintás (kisebb ellenállású, könnyebben gurul). Viszont egy hosszabb túra aszfalton, földút, ösvény sem lesz gond ez utóbbi változattal.

A vázgeometriát tekintve a MTB alacsonyabb és "fekvősebb" kategória (persze ennek is vannak fokozatai) .

 

Címkék: ATB MTB Citybike

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr555415403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása