Drága az új bicikli?

 2013.07.24. 07:00

Első gondolatra talán sokan rávágjuk egyből, hogy igen, drága. Mert ez van benne a köztudatban... Viszont, ha kicsit jobban belegondolunk, akkor rájövünk, hogy ez csak nézőpont kérdése...

Régen  (itt a rendszerváltás előtti időre gondolok) egy havi fizetésbe került egy bicikli. És megvették az, mert tudták hogy a következő 10-20 évben szükségük lesz rá, használni szeretnék és ki is fogja szolgálni őket.

Ma a kerékpárválaszték rendkívül széles mind az árat, mind a minőséget, felszereltséget tekintve. Nagyon sok gyártó, nagyon sok típus közül választhatunk. Nyilván a magasabb minőség emeli az árat. Van aki a márkanévre esküszik, van aki saját elképzelése alapján próbál meg választani és van aki tanácsot kér. És a segítőkész eladó biztosan tud tanácsot adni, de azért nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagyunk, mielőtt elindulunk vásárolni... akár helyi üzletben, akár az interneten.

Nyilván megoszlanak a vélemények, hogy melyik márka a legjobb, de abban minden szakavatott egyetért, hogy "nagyáruházit" nem szabad megvenni. Nem akarok itt most ellenkampányolni, de "az olcsó húsnak híg a leve" közmondás itt nagyon találó. Persze jól néznek ki, meg az árcédula is, de annyira silány alapanyagból készül, hogy max. 2 év és el lehet dobni.

Láttam már 1 éves kínai biciklit, vastagon rozsdás és használhatatlan... Konkrétan egy ismerősöm panaszkodott, hogy nem szeret biciklire ülni, mert olyan nehéz tekerni. Mivel a férjem szeret biciklit bütykölni, mondtam neki hozza el nyugodtan. Hát én nem vagyok szakavatott szerelés ügyben, de azt láttam hogy a csapágy valószínűleg az első néhány km-en elfogyott.

No, de  visszatérve az előbbi témához, nyilván a forint értéke változott, de ma egy havi minimálbér értékében már lehet jó minőségű kerékpárt találni, ami aztán hosszú távon is kiszolgál bennünket.
Nézzük meg mennyit költünk elektronikus eszközökre, telefonra. A technikai vívmányok korában 20-30000-ért megvásárolt mobiltelefon 2-3 év után elavultnak számít, ezért lecseréljük. Plazma TV, LCD tv, Led tv -re gondolkodás nélkül (vagy egy kis gondolkodás után) kiadunk 100000,-ot  és 5 év múlva lecseréljük...

És a biciklinek nincs havidíja, nem kell feltölteni, nem kér benzint.... ráadásul jót tesz az egészségünknek, mellékhatások nélkül!!!


Ha kicsit jobban körülnézünk a kínálat terén, nagyon sok kedvezmény / akció van a boltokban, webshopokban:

-van, ahol beszámítják a régit,
-van részletfizetési lehetőség.
-mivel most az állam is támogatja a biciklizni vágyókat, egészségpénztári kártyára is lehet vásárolni (alkatrészt nem de komplett biciklit igen).
-kifoghatunk egy előző évi modellt, ami kedvezőbb árfekvésű az ideinél, viszont a minőség ugyanaz.

De hol vásároljak? üzletben vagy interneten?
De hogyan lehet interneten keresztül biciklit vásárolni?
A futár elhozza? Mennyiért? Honnan lehet tudni, hogy megbízható az eladó?

Ezekre a kérdésekre adok választ a későbbiekben...

Ha addig is kérdésed lenne, tedd fel bátran!

bringásAnyu

Címkék: vásárlás ár

A bejegyzés trackback címe:

https://bicikliznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr745414235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása